Woonzorgcentrum Vredenoord

 

Vredenoord is een christelijke organisatie op het gebied van wonen en zorg, welzijn en behandeling. Cliënten voelen zich thuis, er is ruimte voor ontmoeting, zingeving en aandacht voor elkaar, de vraag van de cliënt is het uitgangspunt. Wij vinden professionaliteit, gastvrijheid en betrokkenheid belangrijke kernwaarden.  Vredenoord biedt plaats aan 104 bewoners in het verzorgingshuis (basiszorg en meerzorg) en de verpleegunit psychogeriatrie. Extramurale zorg wordt geboden aan de bewoners van 42 aanleunwoningen. 

Ouderen beleven bij ons het warme, persoonlijke gevoel van ‘thuis’. Niet iedereen kan zelfstandig thuis blijven wonen. Vredenoord biedt daarom zorg en ondersteuning tijdens het ouder worden. Dat is de kern van ons werk. Niet alleen op de momenten dat het nodig is, maar ook omdat we het ouder worden zo aangenaam mogelijk willen maken. Bij ons voel je je thuis! 

Werken bij Vredenoord 
Bij Vredenoord werken 120 enthousiaste medewerkers die zich op professionele wijze inzetten voor het welzijn van de cliënten. Ze handelen daarbij vanuit ons motto “Hoofd, Hart en Handen”. Hiermee willen wij de uniekheid en eenheid van de mens benadrukken.

Onze kernwaarden, professionaliteit, gastvrijheid en betrokkenheid, geven onze medewerkers richting op het gebied van persoonlijk gedrag en samenwerking en dit komt tot uiting in de uitstraling van onze organisatie.

Op onze website onder “wie zijn wij” vind je meer achtergrondinformatie over Vredenoord en wat werken bij ons zo bijzonder maakt.(www.vredenoord.nl) 

Wie zoeken we? 
Vredenoord zoekt vakbekwame medewerkers die zich op professionele wijze willen inzetten voor de zorg en het welzijn van de cliënt en zich betrokken voelen bij onze organisatie. Medewerkers met het hart op de juiste plaats die met respect en aandacht zorg kunnen bieden, zich in hun werk verder willen ontwikkelen en mee willen denken over vernieuwingen.

Als jij je in dit profiel herkent, nodigen we je van harte uit om te solliciteren! 

Kernwaarden
De kernwaarden geven richting aan ons persoonlijk gedrag, onze manier van samenwerken en aan onze uitstraling als organisatie.

De kernwaarden van Vredenoord zijn:

 • Professioneel
 • Gastvrij
 • Betrokken 

Dit uit zich in de leefregels:

 • Ik draag bij aan de kwaliteit en veiligheid van de leef-, woon- en werkomgeving
 • Ik toon respect voor iedereen
 • Ik houd mij aan de afspraken 


Motto
Met het motto Hoofd, Hart en Handen willen we de uniekheid en eenheid van de mens benadrukken. We zoeken een balans in:

 • lichamelijke activiteiten (zoals beweging en dans);
 • mentaal welbevinden (zoals geheugentraining en verhalen vertellen);
 • sociaal welzijn (zoals zingen, toneel, spelen en gezamenlijke koffiedrinken);
 • creatieve activiteiten (zoals schilderen)
 • bezinning (zoals kerkelijke vieringen, muziek beluisteren, wijdingen en stiltemomenten).


Opleiding en stage

Vredenoord biedt de mogelijkheid om werkend en lerend verzorgende (niveau 3IG) te worden via de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).

Op één van onze vier afdelingen krijg je samen met collega’s de verantwoordelijkheid over de uitvoering van de zorg. Je voert kerntaken uit onder begeleiding en verantwoordelijkheid van een gediplomeerd beroeps-beoefenaar/werkbegeleider en voert werkzaamheden uit die bij de opleiding horen. Daarnaast krijg je theorieonderwijs op school.

De onderwijsinstelling onderhoudt contact met de praktijkopleider. 

Er zijn momenteel geen leerlingenplekken vacant. 

Wil je meer informatie over BBL-opleidingsplaatsen, stages en BOL-plaatsen? Stuur dan een mail naar de praktijkopleider: opleidingen@vredenoord.nl 

Vrijwilligers
Vrijwilligers zijn onmisbaar binnen Vredenoord. Zij ondersteunen activiteiten op het gebied van zorg en welzijn, administratie, huishoudelijke taken, techniek, klussen, tuin, bus besturen, koffie schenken, begeleiding bij uitjes, muziek maken, hulp bij eten of het invullen van documenten. Er zijn ontelbare mogelijkheden om te helpen. 

Vredenoord is erg dankbaar voor al deze vormen van ondersteuning maar we kunnen altijd nieuwe mensen gebruiken.

Wie belangstelling heeft, kan contact opnemen met onze Vrijwilligerscoördinator.

 Woonzorgcentrum Vredenoord
Prins Alexanderweg 2
3712 AA Huis ter Heide
Tel: 030-6931665
E-mail: vrijwilligers@vredenoord.nl 

Routebeschrijving / bereikbaarheid per openbaar vervoer
Vanaf NS-station Amersfoort met buslijn 52 richting Utrecht, uitstappen in Huis ter Heide bij halte “Prins Alexanderweg”.

Zie www.9292ov.nl

Vacatures Woonzorgcentrum Vredenoord

Wil je als eerste op de hoogte worden gesteld van nieuwe vacatures van Woonzorgcentrum Vredenoord maak dan een vacature-alert aan.

Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg
Prins Alexanderweg 2
3712 AA
 Huis Ter Heide