Vecht en IJssel

Vaak zit het geluk voor onze bewoners en cliënten in kleine dingen. Onze betrokken medewerkers en vrijwilligers maken van iedere dag een mooie dag. 

Dat doen we met veel energie: voor onze cliënten én voor onszelf. Elke dag staan we voor elkaar klaar. Jij krijgt daarbij de mogelijkheid om je werk zelfstandig in te vullen, want je kijkt samen met de ouderen hoe zij hun zorg willen invullen. Ook geven we je alle ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Iedereen is anders, daarom kijken we samen wat jij zou willen leren en wat daarvoor nodig is.

Werken bij

Bij Vecht en IJssel bieden we persoonsgerichte zorg en ondersteuning aan kwetsbare ouderen vanuit onze vier woon-zorgcentra, ieder met haar eigen karakter: Ewoud in IJsselstein en Lieven de Key, Transwijk en Zuylenstede in Utrecht. Wij bieden extramurale en intramurale zorg, zoals Gekoesterd Wonen, Beschermd Wonen en Verzorgd Wonen.

Wij zijn een organisatie waar iedereen elkaar kent, waar je zelfstandig kunt werken en waar ruimte is voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Je werkt met kwetsbare cliënten, dat maakt jouw werk zo waardevol. Persoonlijk contact en professionele zorg staan daarbij voorop. Zo zorg jij ervoor dat onze cliënten zich gehoord en gezien voelen. 

Ligt jouw hart bij de ouderenzorg? En werk jij graag in een kleine en persoonlijke omgeving in een vast team? Dan zit je goed bij Vecht en IJssel!

Leren bij

Zij-instromers en schoolverlaters

Heb je een diploma VMBO of HAVO behaald en heb je interesse in werken en leren in de zorg? Dan staan wij klaar om je te adviseren. Werk je in een andere sector en wil je omscholen omdat je echt iets wilt betekenen voor een ander? Juist dan ben je ook bij ons aan het goede adres. Loop gerust binnen tijdens een van onze inloopmomenten of loop een dagje mee om sfeer te proeven. Stel gerust de vragen die je hebt en onderzoek samen met ons jouw persoonlijke loopbaan pad. Wij bieden de volgende beroepsopleidingen aan:

  • Helpende
  • Helpende Plus
  • Verzorgende-IG
  • Verzorgende-IG/ Maatschappelijk zorg
  • Verpleegkunde MBO en HBO 

Maar ook leereenheden en keuzedelen zijn mogelijk als je niet direct een volledige opleiding kunt of wilt volgen. Leereenheden zijn stapelbare (beroepsgerichte) onderdelen van een MBO diploma. Speciaal bedoeld voor zij- instromers. Keuzedelen zijn een ‘plus’ bij de kwalificatie van je beroep. Je volgt deze om je in je opleiding te verbreden, te verdiepen of je voor te bereiden op de doorstroom naar een opleiding in het MBO of HBO. Wij begrijpen dat dit complex kan zijn dus loop gerust binnen tijdens een van onze inloopmomenten bij onze locatie in Transwijk. 

Stagelopen bij Vecht en IJssel

Ben je op zoek naar een fijne en leerzame stageplaats? Naast de gebruikelijke zorgstages die wij in samenspraak met het ROC Midden Nederland, MBO Utrecht en Hogeschool Utrecht aanbieden (Helpende, Verzorgende-IG, Verpleegkundige MBO en HBO), bieden wij regelmatig stageplaatsen aan binnen andere disciplines. Denk hierbij aan horeca, facilitair, HR en Communicatie. Mail je CV en vragen gerust naar ons speciale e-mailadres voor stages: stageaanvraag@vechtenijssel.nl.

Een leven lang leren

Natuurlijk ben je als professional nooit uitgeleerd.  Wij dragen hier aan bij, door bijvoorbeeld in jouw persoonlijke leeromgeving een aantal verplichte en geadviseerde (e-learning) cursussen of klassikale trainingen klaar te zetten. Zorgmedewerkers hebben daarnaast een zogenaamd ‘bekwaamheidspaspoort’. Afhankelijk van je functie staat in dit digitale ‘paspoort’ precies wat je moet doen om aantoonbaar bekwaam te blijven. Daarnaast gaan we natuurlijk graag met je in gesprek over je ontwikkel- en  doorgroeimogelijkheden. Denk aan opleidingen om je te specialiseren of juist opleidingen om jouw horizon te verbreden.

Vrijwilligers bij

Onze vrijwilligers leveren een onmisbare bijdrage aan het welbevinden van onze cliënten. Binnen onze teams werken medewerkers en vrijwilligers nauw samen, gelijkwaardig en elkaar aanvullend. Bij Vecht en IJssel zijn ongeveer 500 vrijwilligers actief. Stuk voor stuk mensen die met hart en ziel extra’s mogelijk maken voor onze bewoners in onze woonzorgcentra of bij activiteiten buiten. Heeft u nog tijd om een steentje bij te dragen? Of kent u iemand die het leuk zou vinden vrijwilligerswerk te doen? 

Wij zoeken vrijwilligers voor verschillende dagdelen en tijdstippen, op al onze locaties. Er is altijd wel iets te doen op een tijdstip dat u schikt! Ook als u niet iedere week op een vast moment beschikbaar bent, is er passend vrijwilligerswerk. Bijvoorbeeld bij activiteiten, in onze restaurants, in één van de huiskamers voor Gekoesterd Wonen of individueel met cliënten. 

Vacatures Vecht en IJssel

Bekijk de 26 actuele vacatures van Vecht en IJssel en vind de baan die bij jou past.

Wil je als eerste op de hoogte worden gesteld van nieuwe vacatures van Vecht en IJssel maak dan een vacature-alert aan.

Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg
Hof van Transwijk 16
3526 XB
 Utrecht