Ga direct naar inhoud

Vertrekkende werknemer? Kom de zorg versterken!

Zorgversterkers begeleiden mensen om met succes een nieuwe stap te zetten in hun carrière. Van oriëntatie en offboarding tot baangarantie en loopbaanbegeleiding. Zo zorgen we samen voor een sterke regionale arbeidsmarkt in de zorg. En natuurlijk voor een blijvend hoge kwaliteit en toegankelijkheid van de zorg in Utrecht.

Zo doen de Zorgversterkers dat

Het is beter om gezamenlijk een antwoord te hebben op de personeelstekorten in de zorgsector. Waar de ene organisatie voldoende personeel heeft, zal de ander juist een tekort hebben. En dat personeelsgebrek heeft weer zijn weerslag op andere instellingen in de regio. Met de Zorgversterkers pakken we onze gezamenlijke verantwoordelijkheid in de regio.

Vincent Alkemade, Bestuurder Utrechtzorg

Zorgversterkers

Kom meer te weten over een traject bij de Zorgversterkers

ONTDEK de mogelijkheden van de sector zorg en welzijn

Medewerkers die nog in dienst zijn, kunnen zich via de Zorgversterkers oriënteren op een baan binnen zorg en welzijn. De keuze is groot, want deze sector bestaat weer veel verschillende branches, van Universitair Medisch Centra en ziekenhuizen tot thuiszorg en Jeugdzorg. Medewerkers maken via de Zorgversterkers kennis met verschillende branches en banen, en kunnen zo een baan vinden die precies past.

LEER hoe wij onderwijs inzetten voor een succesvolle overstap

Via de Zorgversterkers gaat iemand aan het werk met een passend arbeidscontract en een op maat gemaakt opleidingstraject. Dankzij onze samenwerkingspartners binnen het onderwijs én de zorg zijn opleiding en werk helemaal op elkaar afgestemd. Binnen het leertraject is er, net als tijdens de oriëntatie, nog alle ruimte om breed kennis te maken met de vele onderdelen binnen zorg en welzijn.

ZORG zo dat zij-instromers de Utrechtse zorg versterken

Vanaf de start van het traject werkt iemand via de Zorgversterkers in een passende, uitvoerende zorgfunctie. En draagt zo meteen bij aan de kwaliteit en toegankelijkheid van zorg in de regio Utrecht. Tegelijkertijd is er uitgebreide begeleiding vanuit de opleider, nieuwe werkgever en een onafhankelijke loopbaancoach vanuit de Zorgversterkers. Zo is de kans groter op een succesvolle doorstart.

Projectmanager Zorgversterkers Rita Melein

Maak kennis met de Zorgversterkers!

Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen?
Neem vrijblijvend contact op met onze projectmanager Rita Melein.

Wie zijn de Zorgversterkers?

De Gemeente Utrecht, Utrechtzorg, diverse zorgorganisaties en opleiders in de provincie Utrecht
werken samen aan een vitale arbeidsmarkt voor de zorg en welzijnssector in de regio.Zorgversterkers deelnemende organisaties