Themamaand Ik Zorg Shop

Iedere maand zetten we een werkveld in zorg en welzijn in de spotlight. September staat in het teken van de VVT. Wat is dat eigenlijk de VVT? VVT staat voor Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lees en bekijk hieronder de verhalen van (leerling) zorgprofessionals bij jou in de buurt. Of lees over de aantrekkelijke Carrièrelunch of het Banenfestival.

Werken in de VVT

Ouderen die niet meer zelfstandig thuis kunnen leven, worden geholpen binnen de VVT. Soms is dit in de vorm van thuiszorg. Ouderen kunnen dan nog wel zelf thuis blijven wonen, maar hebben bijvoorbeeld hulp nodig in het huishouden. Is thuis wonen geen optie dan kunnen cliënten zorg krijgen in Verpleeg- en Verzorgingshuizen. Als een oudere eenzaam is dan kan een Activiteiten­begeleider VVT worden ingeschakeld. Cliënten uit de VVT komen ook in contact met Verzorgende IG VVT en Verpleegkundige VVT. Op deze manier kunnen mensen zo lang mogelijk gezond én prettig leven. Lees meer over werken in de ouderenzorg.

Allerlei soorten cliënten in de VVT

De cliënten in de VVT zijn meestal op leeftijd, maar als zorgverlener krijg je met allerlei soorten mensen te maken. Sommige cliënten hebben fysieke klachten maar zijn mentaal nog scherp en bij de tijd. Andere cliënten zijn juist lichamelijk gezond maar hebben bijvoorbeeld last van dementie en kunnen hierdoor soms zelfs agressief gedrag vertonen. Ook heb je in de VVT met de familie van cliënten te maken.

Zij werken al in de VVT:

Ik Zorg Shop Themamaand: werken in de VVT - Kaat

Kaat

Ik ben verpleegkundige in opleiding. Wat het leuke aan leren en werken is, is dat wat je leert op school in de praktijk kunt zien en ervaren.
Bekijk mijn video over het werken in de zorg

Ik Zorg Shop Themamaand: werken in de VVT - Anne

Anne

Ben jij benieuwd hoe het is om in de thuiszorg te werken in Soest, Baarn of Amersfoort? Dan zit je bij Sofia Zorg op de juiste plek! In deze video neemt onze Anne je graag mee om te laten zien hoe een werkdag eruit kan zien bij Sofia Zorg.
Lees meer over werken in de thuiszorg in Soest of omgeving.

Ik Zorg Shop Themamaand: werken in de VVT - Miranda

Miranda

“Ik heb zelf regie over mijn werkdag, handig met kleine kinderen.”
Miranda - Wijkverpleegkundige
Wil jij net als Miranda regie over je werkdag en werkzaamheden? Kom dan in beweging en kies voor een baan bij Beweging 3.0

Ik Zorg Shop Themamaand: werken in de VVT - Linda

Linda

Ik ben Leerling Helpende Plus. "Mijn opleiding krijg ik aangeboden via Vecht en IJssel, dus het is heel fijn dat ik de mogelijkheid krijg om op mijn eigen werkplek door te leren."
Lees het verhaal van Linda over opnieuw gaan werken in de VVT

Ik Zorg Shop Themamaand: werken in de VVT - Carolien

Carolien

“Ik maak het leven van bewoners graag zo aangenaam mogelijk, daarin krijg ik veel vrijheid.”
Carolien - Verpleegkundige
Wil je net als Carolien van betekenis kunnen zijn voor andere en jezelf blijven ontwikkelen? Kom ook werken bij Beweging 3.0

Ik Zorg Shop Themamaand: werken in de VVT - Sabine

Sabine

Naast het verlenen van zorg, ben je als verpleegkundige ook bezig met coördineren, samenwerken en regisseren. Dit beroep heeft veel meer rollen dan ik van tevoren dacht en dat spreekt mij heel erg aan.
Bekijk mijn video over het werken in de zorg

Kom naar de Ik Zorg Shop

De Ik Zorg Shop is vanaf 1 september weer 4 dagen in de week geopend.
Iedere dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 11:00 tot 17:00 uur.
Loop gerust binnen zonder afspraak. Of maak een afspraak via de website.
Je kunt in de Ik Zorg Shop terecht kunt voor informatie en inspiratie over werken in Zorg en Welzijn. Wij vertellen toekomstige zorgprofessionals graag over de mogelijkheden om binnen onze mooie sector aan de slag te gaan. Werk je al binnen zorg en welzijn? Ook dan kun je bij de Ik Zorg Shop terecht voor advies over je verdere loopbaan!

VVT themamaand partners

Wil je meer weten over jouw mogelijkheden in Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg? Bezoek dan de websites van de deelnemers in deze VVT themamaand:

Jouw mogelijkheden binnen de VVT

In de Ik Zorg Shop kun je kennis maken organisaties in de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Santé Partners organiseert op 12 en 27 september een High Tea in de Ik Zorg Shop. Home Instead, Sofia Zorg en Vecht en IJssel zijn aanwezig bij de meet & eat in de Ik Zorg Shop op 20 september. Zij vertellen je dan graag meer over jouw mogelijkheden binnen de VVT.


Er zijn op dit moment geen items in de agenda.