Jouw skills in zorg en welzijn? Vind de perfecte baan met skillsbased matching!

Wil jij de overstap maken naar de zorg- en welzijnssector, maar weet je nog niet precies welke beroepen bij jou passen? Of werk je al in zorg en welzijn, maar ben je toe aan een nieuwe uitdaging en benieuwd wat een mogelijke volgende stap voor jou zou kunnen zijn? Wij snappen dat het ingewikkeld kan zijn om overzicht te krijgen van de mogelijkheden in deze sector. Onderzoek hier welke skills jij hebt en bij welke beroepen en vacatures deze skills het beste aansluiten door de skills scan te doen, of je te verdiepen in verschillende beroepen en te testen of het beroep bij jou past!

Skills based matching: ontdek jouw skills

Skills: wat zijn dat?

Skills zijn alle kennis, beroepsvaardigheden en gedragsvaardigheden die nodig zijn bij het uitoefenen van een beroep. Denken in skills verruimt je blikveld en vergroot jouw kansen op een passende match en op duurzame inzetbaarheid.
Doe een van de skills testen en ontdek welke skills je al in huis hebt!
Lees hier alles over skills!

Skills based matching: ontdek jouw skills

Welke beroepen in zorg en welzijn passen bij jouw skills?

Geef aan wat jouw skills zijn en ontdek welke beroepen daarbij aansluiten.
ca. 5 minuten
Doe de skills scan voor beroepen!

Skills based matching: ontdek jouw skills

Heb jij de skills voor dit beroep in zorg en welzijn?

Skills based matching: ontdek jouw skills

Check je skills!

 

Lees meer over alle soft- en hard-skills.
ca. 5 minuten
Kies een skill en kijk hoe jij scoort op deze skill!

Skills based matching: ontdek jouw skills

Skills zelftest voor zorg en welzijn
 

Doe deze uitgebreide skills zelftest en kijk wat je al in huis hebt!
ca. 30 minuten.
Doe de skills zelftest!

Waarom zou ik een skills test doen?

Skills tests zijn een leuke en uitdagende manier om te leren over jezelf en je vaardigheden. De verschillende tests geven je inzicht in jouw unieke skills en vaardigheden. Door jouw vaardigheden in kaart te brengen verken je jouw mogelijkheden en ontdek je misschien nieuwe kansen. Weten waar je goed in bent kan ook je zelfvertrouwen een boost geven. Dit kan je helpen om je beter te presenteren in sollicitatiegesprekken of andere professionele situaties. Op basis van je resultaten krijg je suggesties voor beroepen en vacatures.

Hoe werkt een skills test?

We hebben vier verschillende skills testen voor je ontwikkeld. De eenvoudigste test is de test waarmee je zelf aangeeft over welke skills en vaardigheden je denkt te beschikken. Het resultaat zijn een of meer beroepen die bij de door jou opgegeven skills passen. Je kunt ook kijken of je de skills hebt voor één bepaald beroep: we stellen dan een aantal vragen over de skills voor dat beroep. Het resultaat van deze test is jouw score tot nu toe voor dat beroep. Een andere eenvoudige skills test is om te kijken hoe jij scoort op één bepaalde skill. Je kiest een skill uit de lijst, vult een aantal vragen in en je ziet hoe je scoort voor deze skill. Tot slot hebben we een heel uitgebreide skills test. Voor deze test moet je wel echt even gaan zitten. We nemen je mee langs 37 verschillende skills. Deze test geeft je een mooi inkijkje in wat je al in huis hebt, aan welke skills je nog zou kunnen werken en welke beroepen misschien iets zijn voor jou.

Hoe lang duurt een skills test?

Voor het afronden van de meeste tests heb je meestal niet meer dan een paar minuten nodig. Voor de grote zelfscan moet je wel even gaan zitten. Voor het beantwoorden van alle vragen heb je wel een half uurtje nodig. Tijdens de tests kun je aan de voortgangsbalk in je scherm zien hoe ver je bent gevorderd.
In het algemeen geldt voor de skills testen:

  • Lees de instructies aandachtig door voordat je begint met de test.
  • Neem de tijd om de test zorgvuldig te maken. Sneller is niet beter.
  • Wees eerlijk tegen jezelf bij het beantwoorden van de vragen.
  • Analyseer de resultaten van de test en gebruik ze om je te ontwikkelen.
  • Velden met een * zijn verplicht in te vullen.
  • Probeer niet te vaak de optie 'Neutraal' te kiezen.

Wat zegt de uitslag van mijn skills test?

De skills-testen helpen je om te leren over jezelf en jouw vaardigheden. Ze geven aan welke skills je al hebt en met welke je misschien aan de slag zou kunnen. Door de tests leer je over jezelf maar ook over beroepen in de zorg: wat komt er kijken bij een beroep? En wie weet, ontdek je vaardigheden of beroepen waar je niet eerder aan hebt gedacht maar die misschien best passen bij wat jij in huis hebt!

Let op: de testen zijn bedoeld om je een indicatie te geven van jouw skills (in relatie tot een of meer beroepen) en er kan geen garantie worden gegeven voor hun nauwkeurigheid of betrouwbaarheid. De skills testen zijn niet bedoeld als vervanging voor professioneel advies. De ontwikkelaars van de skills testen zijn niet aansprakelijk voor enige schade of verlies dat voortvloeit uit het gebruik van de test. Heb je vragen of opmerkingen over de skills testen, dan kun je contact opnemen met info@ikzorgshop.nl.

Worden mijn persoonsgegevens opgeslagen?

Bij de skills beroepen-test en bij de skills zelf-test kun je aangeven of jouw gegevens mogen worden opgeslagen en of de loopbaancoaches van de Ik Zorg Shop met jou contact mogen opnemen. De overige scans zijn volledig anoniem. Als je de resultaten van een scan per e-mail als PDF wil ontvangen dan moet je een e-mailadres opgeven. Dit e-mailadres wordt alleen bewaard als jij aangeeft dat dit mag. Het wordt niet aan derden ter beschikking gesteld en alleen door Utrechtzorg gebruikt om je te adviseren.