Zorgwacht

Iedereen heeft capaciteiten. Daar gaan we vanuit, op onze vakschool en in ons contact met cliënten.

Achtergrond en ambitie
In samenwerking met het MBO Utrecht en met thuiszorgorganisaties, leidt Zorgwacht® mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en zij-instromers op tot Zorgwacht. Wij doen dit sinds 2007. Daarnaast biedt Zorgwacht wijkverpleging en hulp bij het huishouden in de gemeente Utrecht. Vanaf 2015 heeft Zorgwacht contracten met alle zorgverzekeraars voor de vergoeding van wijkverpleging. Met de Gemeente Utrecht hebben we een contract voor het bieden van hulp bij het huishouden in het kader van de Wmo.

Visie en Misie
Zorgwacht® is een innovatieve en ambitieuze maatschappelijke onderneming, die werkzaam is op het gebied van wonen, zorg en welzijn.

Visie
Bij Zorgwacht geloven we in de kracht van mensen. We bieden mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt de kans op een baan in de zorg. Ze leren en werken in hun eigen wijk in Utrecht, een unieke aanpak in Nederland.

Vakschool
Op onze vakschool leiden we mensen op tot ‘helpende zorg en welzijn, mbo 2’. De opleiding is een leer-werktraject en duurt één jaar. Leerlingen werken vanaf het begin van de opleiding als huishoudelijke hulp via Zorgwacht. Zo bouwen ze aan werkervaring en zelfvertrouwen. Na vier maanden gaan ze ook stage lopen. Dat kan in onze eigen wijkteams in Utrecht of bij een andere zorgaanbieder in de wijk.

Wijkverpleging en Hulp bij het Huishouden
Zorgwacht helpt kwetsbare mensen om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen wonen. Dat doen we door te zoeken naar een passende oplossing. Met warmte, respect en persoonlijke aandacht. Mensen kunnen bij ons terecht voor wijkverpleging en hulp in de huishouding.

Aandacht
Persoonlijke aandacht vinden wij heel belangrijk. Leerlingen en cliënten kunnen altijd bij ons terecht. Problemen proberen we samen op te lossen. Dat is mogelijk omdat we een kleine organisatie zijn, met korte lijnen. We zijn er trots op dat ruim vijfhonderd leerlingen de opleiding al met succes hebben afgerond. De meesten werken nu met veel plezier, en een vast contract, in de zorg. Ook in onze eigen organisatie werken veel oud-leerlingen.

Missie
Zorgwacht is een bedrijf met een passie. We investeren in zorgzame wijken en bieden mensen de kans om uit een uitkering te raken. Wij werken met een duidelijke missie: ‘Iedereen heeft capaciteiten. Daar gaan we vanuit, op onze vakschool en in ons contact met cliënten.‘ Zo helpen we elkaar en bouwen we aan een zorgzame samenleving. Zowel in de opleiding als in onze zorgverlening vindt u deze passie terug.

Werken bij

Wil je bij ons werken? Dat snappen we, want Zorgwacht is een fijne organisatie. Met kleine teams en een prettige sfeer. Ons kantoor staat middenin de wijk Overvecht. Onze cliënten wonen in Utrecht. Heb je een ‘zorghart’, een positieve instelling en vind je respect voor elkaar belangrijk? Spring je vol energie op de fiets om cliënten te bezoeken? Dan praten we graag met je verder.

Leren bij

Over jouw opleiding
De BBL-opleiding ‘helpende zorg en welzijn, mbo 2’ duurt bij Vakschool Zorgwacht maar één jaar. Dat is uniek in Nederland. Met het erkende diploma kan je solliciteren op een vaste baan in de zorg. Zie jij dat als een mooie kans? Lees dan zeker verder.

Leren
Tijdens je opleiding ga je één dag per week naar school. MBO Utrecht geeft deze lessen in het leslokaal van Vakschool Zorgwacht. Je leert alles wat je nodig hebt om een goede helpende te worden. Vakken als huishouden, persoonlijke verzorging en ziektebeelden, maar ook taal en rekenen.

Werk en stage
Vanaf het begin van de opleiding ga je werken in de praktijk. Dat is 18 uur per week. Je helpt mensen thuis als hulp in de huishouding. Na ongeveer vier maanden ga je ook stage lopen. Je werkt daarbij samen met een gediplomeerde helpende of verzorgende. 

Webclip afbeelding

Vacatures Zorgwacht

Bekijk de 3 actuele vacatures van Zorgwacht en vind de baan die bij jou past.

Wil je als eerste op de hoogte worden gesteld van nieuwe vacatures van Zorgwacht maak dan een vacature-alert aan.

Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg
Welzijn
Zamenhofdreef 5
3562 JT
 Utrecht