Sherpa

Ieder mens heeft recht op een prettig leven. Een eigen woon- en werkplek waar je thuis bent. Vooruitzichten op een leuke, zinvolle dag. Een dag waar je anderen ontmoet. Zelf inhoud en vorm geven aan je leven. Natuurlijk is dat niet anders als je een beperking hebt. Daarom ondersteunt Sherpa mensen met een beperking.

Met ongeveer 1.500 medewerkers en 500 vrijwilligers levert Sherpa diensten aan zo’n 1.600 cliënten met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking in de regio Gooi, Eemland en Vechtstreek. Een team van deskundigen biedt de begeleiding en ondersteuning die cliënten nodig hebben om volwaardig deel te kunnen nemen aan de samenleving. Zij stellen het unieke in ieder mens centraal en werken professioneel, betrokken en in samenspraak met de cliënt en diens omgeving.

Bekijk hier onze locaties voor zorg, ondersteuning en dagbesteding.

Werken bij

Zoek je uitdagend en zinvol werk bij een zorgorganisatie waar je je kunt ontwikkelen? Sherpa biedt volop mogelijkheden voor gedreven professionals die iets willen betekenen voor mensen met een beperking. We kijken vooral naar de mogelijkheden van mensen, hoe klein ook. Samen zoeken we naar iemands levenspad. Wat zijn iemands talenten en dromen? Wij geloven in samenwerken en het delen van kennis. Immers, samen kom je verder dan alleen. Elkaar verder brengen, daar staan we voor. Dit krijgt betekenis in de relatie en samenwerking tussen cliënt, familie en medewerker. Het vraagt om lef bij medewerkers. We geven je het vertrouwen en we ondersteunen je. Pak die ruimte.

Bekijk hier onze vacatures.

Leren bij

Bij Sherpa is het mogelijk om als begeleider in opleiding aan de slag te gaan. Je kunt een landelijk erkend mbo-diploma of certificaten voor de gehandicaptenzorg halen. Je werkt en leert in de praktijk. De opleiding verzorgen wij in Baarn in samenwerking met ROC Landstede.

Wij bieden twee mogelijke werk-leertrajecten aan:

  • de diplomaroute, deze duurt 2 tot 3 jaar
  • de certificaatroute duurt 1 jaar

Er zijn meerdere instroommomenten per jaar. Samen kijken we naar de meest passende route voor jou om als professional aan de slag te kunnen. En goed nieuws: Sherpa betaalt je lesgeld!

Vrijwilligers bij

Vrijwilligerswerk bij Sherpa doe je onbetaald, maar zeker niet voor niets. Want reken maar dat je er veel liefde, waardering en plezier voor terugkrijgt! Op veel verschillende groepen en afdelingen zijn we altijd op zoek naar helpende handen. Zo maken we samen het leven van onze cliënten iedere dag een stukje mooier! Bij Sherpa ben je niet zomaar een vrijwilliger, je bent echt onderdeel van het hechte team. Dat maakt ook dat de 500 vrijwilligers die bij Sherpa actief zijn, zich betrokken en gezien voelen. 

Webclip afbeelding

Vacatures Sherpa

Bekijk de 80 actuele vacatures van Sherpa en vind de baan die bij jou past.

Wil je als eerste op de hoogte worden gesteld van nieuwe vacatures van Sherpa maak dan een vacature-alert aan.

Gehandicaptenzorg
Zandheuvelweg 4
3744 MN
 Baarn