Timon

Samen werken aan hoop en herstel

"Mijn droom is dat er bij ons jongeren weggaan die opeens denken: ik ben prima zoals ik ben, ik ben een mooi mens en word gewaardeerd."

Nienke de Wit | Jeugdzorgwerker

Timon helpt bij problemen met opvoeden en opgroeien. Samen met kinderen, jongeren en hun gezin en/of netwerk werken we aan hoop en herstel van het gewone leven. Met als perspectief zelfredzaamheid. We bieden specialistische hulp op maat, in aanvulling op de lokale zorg.

  1. Thuis als dat lukt: Hulp bieden we bij voorkeur in de eigen omgeving: thuis of op school. We doen wat nodig is, samen met de jongere, diens ouders en/of mensen die belangrijk zijn voor de jongere.
  2. Zo thuis als mogelijk: Als thuis wonen echt niet lukt, kijken we of pleegzorg in het eigen netwerk een optie is. Anders zoeken we naar de juiste match met een pleeggezin van Timon.
  3. Tijdelijk uit huis: In kleinschalige woonvormen met vrijwillige omwonende goede buren bieden we een zo thuis mogelijke woonplek. We helpen met onderliggende problematiek en het weer leren leven in relatie met anderen. O.a. voor jongeren met meervoudige problemen, tienermoeders en meiden.
  4. Op weg naar zelfstandigheid: Met jongvolwassenen zonder vast thuis of een beperkt netwerk, jonge moeders en vaders werken we toe naar zelfstandigheid en volwassenheid. We begeleiden hen thuis, of bij een tijdelijke woonplek bij Timon.

Werken bij

Wij zijn Timon
Je christelijke geloof verbinden met je professionele inzet? Dat kan bij Timon! Bij ons ben je er voor kinderen, jongeren en ouders. En ons team is er voor jóu. Iedereen kan een beroep op ons doen, ongeacht achtergrond en levensovertuiging. Met ruim 700 bevlogen medewerkers werken we in een groot deel van Nederland. Timon innoveert en groeit. We denken in kansen en zetten graag een stapje extra.

Contactpersoon

Michelle van den Brink

Vrijwilligers bij

Met jouw passie voor jongeren, gastvrijheid en spontaniteit kun jij van grote waarde zijn voor kwetsbare jongeren. Gewoon op de plek waar je woont: in- of naast een van onze locaties. Als vrijwillige 'goede buur' bied jij een gezellige en veilige sfeer waarin elkaar zien, ontspannen contact en elkaar op waarde schatten centraal staan.

Webclip afbeelding
Jeugdzorg
Sociaal werk
Welzijn
Laan van Vollenhove 3209
3706 AR
 Zeist