Moviera

Moviera is ontstaan uit de fusie tussen VieJa Utrecht en Hera in 2012. Door onze kennis en kwaliteiten te bundelen kunnen we nog beter inspelen op ontwikkelingen rond de aanpak van huiselijk geweld.

Er is steeds meer aandacht gekomen voor geweld in gezinnen en in afhankelijkheidsrelaties. Het is steeds minder een geheim waarover je niet mag praten en waaronder je in stilte moet lijden. Het taboe is nog niet helemaal weg, de aantallen zijn hoog, maar huiselijk geweld is gelukkig steeds meer bespreekbaar, zowel bij betrokkenen als bij allerlei beroepskrachten. Toch blijft voorlichting en preventie nodig, naast directe hulp en opvang.
Moviera heeft diverse vormen van hulp in huis. Kijk daarvoor onder ‘Ik zoek hulp, advies en opvang / Welke hulp bieden we?’

In Nederland hebben behalve vrouwen ook genoeg mannen te maken met huiselijk geweld. Er heerst vaak nog een taboe op het onderwerp. Veel mannen vragen niet snel om hulp. In de 4 grote steden van Nederland loopt het proefproject mannenopvang. Ruim 700 mannen klopten de afgelopen 4 jaren aan voor hulp bij Stichting Wende uit Den Haag, het Rotterdamse Arosa, Blijf Groep uit Amsterdam en Moviera uit Utrecht.

Vacatures Moviera

Bekijk de 3 actuele vacatures van Moviera en vind de baan die bij jou past.

Wil je als eerste op de hoogte worden gesteld van nieuwe vacatures van Moviera maak dan een vacature-alert aan.

Welzijn
Verlengde Houtrakgracht 596 EA
3544 EA
 Utrecht