Bartiméus

Wij zijn Bartiméus
Wij zijn Bartiméus. Met zo'n 1.900 medewerkers en ruim 800 vrijwilligers zijn we er voor alle mensen in Nederland die slechtziend of blind zijn. Ook als ze een meervoudige beperking hebben van problemen ervaren met zien door bijvoorbeeld niet aangeboren hersenletsel. We zijn er voor hun naasten en voor de professionals om hen heen. Zij kunnen terecht bij ons expertisecentrum, bij onze ambulante hulpverleners, in onze scholen en woonvoorzieningen, en bij de verschillende vormen van dagbesteding die wij bieden. We stellen alles in het werk om mogelijk te maken dat mensen met een visuele beperking het leven kunnen leiden dat bij hen past en zich voluit kunnen ontplooien. Want het gaat niet om hoeveel procent je ziet. Het gaat om hoeveel procent je leeft. Bartiméus 100% leven.

Als ik een reactie krijg van een bewoner die mij een grote glimlach geeft. Dat voelt fantastisch. Daar word ik blij van.

Sietske Molenaar, Begeleider C voor bewoners die doof-blind zijn.

Bartiméus wil de kwaliteit van leven voor mensen die slechtziend of blind zijn verbeteren. Met persoonlijk advies, ondersteuning en kennisoverdracht. Hoe dat gebeurt, bepaalt de cliënt zelf. Hij maakt zijn eigen keuzes. Maar als de cliënt ons een vraag stelt, gaan wij door tot wij het antwoord hebben. 

Iemand die slechtziend of blind is, heeft dezelfde behoeften als ieder ander mens. Eten, drinken, slapen, mensen om zich heen. Daarbij vindt hij het net als ziende mensen belangrijk dat hij zelfstandig kan wonen, een goede opleiding kan volgen of een leuke baan heeft. In het dagelijks leven kan de visuele beperking echter vragen opleveren waarbij ondersteuning nodig is.

Wij ontwikkelen continu nieuwe diensten op het gebied van leren, wonen, werken en het dagelijks leven voor mensen van alle leeftijden. Vanuit 16 vestigingen ondersteunen wij de cliënt op maat in zijn eigen omgeving.

Leren omgaan met een visuele beperking kan niet vroeg genoeg beginnen. Leren om zelf een boterham te smeren, leren rekenen en lezen. Maar ook zelf naar het winkelcentrum lopen of sporten. Bij Bartiméus heeft onderwijs aan slechtziende of blinde kinderen, jongeren en volwassenen de volle aandacht. Op onze scholen in Doorn, Zeist en Lochem geven wij speciaal basisonderwijs, speciaal voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Bij voorkeur komen we bij de leerling op zijn eigen reguliere school om ondersteuning en advies te geven.
Mensen met een visuele (en verstandelijke) beperking en hun omgeving kunnen bij Bartiméus terecht voor diverse vormen van ondersteuning bij wonen. Of dat nu zelfstandig in hun eigen huis is, onder begeleiding, intern bij Bartiméus of in een andere (zorg)organisatie. Wij hebben eigen woonvoorzieningen in Doorn, Zeist en Ermelo.
Werk geeft eigenwaarde, onafhankelijkheid, structuur en ontplooiingsmogelijkheden. Mensen die slechtziend of blind zijn en graag passend werk willen verrichten, ondersteunen wij bij het zoeken naar werk en het inrichten van hun werkplek. Bartiméus adviseert werkgevers en werknemers over de inzetbaarheid en loopbaanmogelijkheden van slechtziende en blinde mensen. Daarnaast bieden wij in onze eigen werkplaatsen werkgelegenheid voor onze cliënten.

Werken bij

Alles geven voor 100% leven
Dat betekent werken in een team met een gedeelde passie: samen alles in het werk stellen om mogelijk te maken dat mensen die slechtziend of blind zijn het leven kunnen leiden dat bij hen past.

Leren bij

Met jouw motivatie zit het wel goed, want jij kiest niet voor niets voor de zorg. Of je nu aan het begin van je carrière staat, een switch hebt gemaakt of wilt doorstromen naar je droombaan, bij Bartiméus leer je de fijne kneepjes van dit unieke vak. Een vak waarin jij kleur geeft aan het leven van mensen met een visuele en vaak verstandelijke beperking.

Webclip afbeelding

Vacatures Bartiméus

Bekijk de 32 actuele vacatures van Bartiméus en vind de baan die bij jou past.

Wil je als eerste op de hoogte worden gesteld van nieuwe vacatures van Bartiméus maak dan een vacature-alert aan.

Gehandicaptenzorg
Welzijn
Oude Arnhemse Bovenweg 3
3941 XM
 Doorn