Online webinars: de eerste stap naar zorg en welzijn

Zou ik met mijn werkervaring en persoonlijke eigenschappen wel passen bij een functie in de zorg? Welke verschillende werkvelden zijn er? En als ik dan de stap wil wagen: welke concrete stappen kan ik zetten? Om mensen met dit soort vragen op weg te helpen organiseert Utrechtzorg regelmatig webinars.

Webinar Kansen in de zorg

Zo ook het webinar ‘Kansen in de zorg’. De Sterk in je Werk loopbaancoaches Iwan en Iluska vertelden hierin over de “eerste stappen” die je kunt nemen als je interesse hebt in het werken in zorg en welzijn.

Als je erover nadenkt om aan de slag te gaan in zorg en welzijn roept dit vaak nog veel vragen op, vooral als je nog geen ervaring hebben met het werken in deze sector. Sterk in je werk coach Iwan vertelt waarom een webinar een hele mooie en laagdrempelige manier is om mensen te informeren. "Deelnemers staan misschien wel aan het begin van een spannende reis op weg naar een nieuwe carrière. Hoe tof dat wij ze daarbij mogen helpen! En dat allemaal terwijl ze thuis in hun eigen veilige omgeving zitten, relaxed, met misschien wel een kopje koffie erbij.”

Deelnemers staan vaak aan het begin van een spannende reis: op weg naar een nieuwe carrière in zorg en welzijn!

Is werken in de zorg echt iets voor mij?

en webinar werkt volgens Iwan als een eerste filter om een antwoord te krijgen op de vraag: is werken in de zorg wel echt iets voor mij? "Er zijn weinig banen in de zorg te vinden die géén onregelmatige werktijden kennen. Wanneer je dit vertelt is dat voor mensen vaak wel een eerste eye-opener, want je vindt dat helemaal niks of vindt het wel fijn om ook wel eens overdag vrij te zijn". Voor Iwan is vooral ook het beantwoorden van vragen die leven bij mensen heel waardevol. Dit kan tijdens een webinar via de chat. "Het fijn als ik mensen op weg kan helpen, soms met hele praktische vragen zoals: met welke personen of instanties kan ik het beste het eerst contact opnemen?

En soms gaat het om meer persoonlijke vragen. Die kun je niet zo een-twee-drie tijdens een webinar beantwoorden en dan verwijs ik door naar een Sterk in je Werk traject. Iwan schetst dat hij soms ook wel eens het ‘te romantische beeld’ wat mensen hebben van werken in de zorg moet doorprikken. “Als je denkt: ze hebben zoveel mensen nodig in de zorg, dus ik kan vast overal heel snel ergens starten realiseer je je niet dat je in veel gevallen wel een opleiding moet gaan volgen bijvoorbeeld.”

Het volgen van een webinar is een mooi startpunt

Het volgen van een webinar is volgens Iwan dus een mooi startpunt om een route uit te gaan stippelen als je wilt gaan werken in de zorg. “Je hoort tijdens een webinar wat er allemaal mogelijk is en als je daarna echt denkt: de zorg en ik zouden wel eens een hele goede match kunnen zijn, ga dan eens met een loopbaancoach in gesprek! Die kan je meer vertellen over de concretere stappen die je kunt gaan zetten en welke functies er bij je passen”. Iwan deelt tijdens een loopbaangesprek graag zijn eigen ervaringen met de overstap naar zorg en welzijn vanuit een Sales functie. “Ik vind het mooi als ik zie dat mensen die willen overstappen echt een passie voor de zorg hebben. Daarvan gaat bij mij ook mijn ‘zorghart’ weer sneller kloppen!”

Je hoort tijdens een webinar wat er allemaal mogelijk is en als je daarna echt denkt: de zorg en ik zouden wel eens een hele goede match kunnen zijn, ga dan eens met een loopbaancoach in gesprek!

Meer weten over jouw eerste stappen in zorg en welzijn?

Je kunt hier eerder opgenomen webinars terugkijken welke jou op weg helpen om de eerste stappen te zetten op weg naar en loopbaan in zorg en welzijn.

De Sterk in je werk loopbaancoaches gaan graag met je in gesprek of kom eens langs in de Ik Zorg Shop. Daar ontmoet je zorg- en welzijnsorganisaties die jou meer kunnen vertellen over de vele mogelijkheden binnen zorg en welzijn.