Ontdek zorg en welzijn in de Ik Zorg Shop

In mei 2022 opende er in Amersfoort een Ik Zorg Shop pop-up store. Tijdens deze succesvolle editie zijn meer dan 80 geïnteresseerden in deze winkel langsgekomen. Zij gingen in gesprek gegaan met organisaties en loopbaancoaches over de kansen en mogelijkheden om (weer) aan de slag te gaan binnen zorg en welzijn. Één van hen was Vanessa Sluis. Zij zag op LinkedIn een berichtje over deze tijdelijke locatie van de Ik Zorg Shop in haar woonplaats voorbij komen.

Toen ik hoorde dat je er ook terecht kan als je op zoek bent naar bijvoorbeeld een kantoorfunctie heb ik een afspraak gemaakt.

Vanessa Sluis - verpleegkundige die de stap naar sales zette

Vanessa Sluis

Van origine is Vanessa verpleegkundige, maar ze heeft 12 jaar geleden de stap naar Sales gemaakt. “De affiniteit met de zorg heb altijd wel gehouden. Ik werk nu met medische apparatuur dus kom vaak in de ziekenhuizen. De zorg zit echt in mijn hart en de grote uitdagingen waar de zorg nu voor staat triggeren mij enorm om mijn bijdrage te gaan leveren. Hoe gaan we oplossingen vinden voor alle tekorten en mensen die ouder worden? En voor de zorg die steeds duurder wordt?

Even dacht ik dat de Ik Zorg Shop misschien alleen bedoeld was voor banen in de verzorging en verpleging”, vertelt Vanessa. “Toen ik hoorde dat je er ook terecht kan als je op zoek bent naar bijvoorbeeld een kantoorfunctie heb ik een afspraak gemaakt."

Organisaties met maatschappelijk impact

“Ik ben mijn zoektocht naar een baan in zorg- en welzijn heel breed begonnen. Ik had nog geen idee in welke branche of bij welk type organisatie ik zou willen werken. Ik ben nu een aantal keer in de Ik Zorg Shop geweest en heb gepraat met verschillende organisaties zoals het Meander Medisch Centrum, Silverein en Beweging 3.0."

“Allemaal organisaties met maatschappelijke impact die serieus naar de mogelijkheden gaan kijken.” Bij Beweging 3.0 gaat Vanessa via haar eigen contacten binnenkort met een tijdelijk project aan de slag. “En hopelijk dat er ook nog kansen voor een langere periode bij andere organisaties liggen.”

Laagdrempelig in gesprek

Vanessa vertelt waarom zij zo enthousiast is over de Ik Zorg Shop: “Het is heel prettig dat je gewoon kunt binnenlopen. Het laagdrempelige karakter zorgt ervoor dat er niet meteen de sfeer van een sollicitatiegesprek aan vast zit. Het startpunt is: dit is wie ik ben, waar ik enthousiast van wordt en wat ik meeneem aan competenties en kwaliteiten.”

“De zorg- en welzijnsorganisaties gaan van daaruit heel open kijken wat ze voor en kandidaat kunnen betekenen”, vertelt Monique Barten (projectleider Ik Zorg Shop). Organisaties kijken hierbij voorbij hun eigen eisenlijstjes en richten zich op de mens in plaats van alleen op een cv. Ze denken mee over wat de mogelijkheden zouden kunnen zijn. Door in gesprek te gaan krijg je een beeld van wat er mogelijk is bij de verschillende organisaties.

Door de Ik Zorg Shop gaan deuren open die anders toch sneller gesloten zouden blijven."

De open houding van organisaties maakt de Ik Zorg Shop volgens Vanessa zo’n goed concept: “Er wordt echt met je meegedacht en steeds gevraagd: zou die organisatie niet wat voor je kunnen zijn of die organisatie misschien?

Ik kan het iedereen alleen maar aanraden om op deze manier laagdrempelig te ontdekken welke organisatie bij je past. Met mijn specifieke achtergrond was ik anders niet zo snel in gesprek gegaan met zoveel verschillende organisaties. Door de Ik Zorg Shop gaan echt deuren open die anders sneller gesloten zouden blijven.”

Kom langs in de nieuwe Ik Zorg Shop in Utrecht

Ben je benieuwd of het werken in deze sector ook bij jou past? Wil je weten hoe je jouw kennis en ervaring kunt inzetten in bijvoorbeeld de ouderen- of gehandicaptenzorg? Kom snel langs!

Meer informatie of een afspraak inplannen?: www.ikzorgshop.nl