Hoe pak ik de regie op mijn loopbaan?

Als je toe bent aan een nieuwe uitdaging of ander werk kun je waarschijnlijk wel wat hulp gebruiken bij het ontdekken van de mogelijkheden. Voordat je een stap gaat nemen zijn er vast nog veel vragen die je beantwoord wilt zien. 

Terug naar Inspiratie
MaakJeStap Logo

Jouw loopbaanvragen

Het platform MaakJeStap is begin 2022 gelanceerd en heeft in een paar maanden tijd al meer dan 35.000 unieke bezoekers mogen verwelkomen.

Je vindt er heel veel wat jou op weg kan helpen bij het nemen van jouw volgende loopbaanstap. Zoals informatie die belangrijk is om een goede keuze te kunnen maken. En hulp bij het vinden van antwoorden op vragen als:

  • Wat voor werk of beroep past echt bij jou?
  • Waar liggen de arbeidskansen in de regio Utrecht?
  • Wat kan je allemaal met jouw kennis en ervaring?
  • Welke financiele hulp is er die je kunt besteden aan je ontwikkeling?
  • Waar kan ik een overzicht vinden van cursussen, trainingen en opleidingen?

Alles op een rijtje

Je krijgt op MaakJeStap een overzicht van concrete zaken die voor jouw volgende stap relevant zijn. Zo lees je er meer over beroepen en opleidingen. En ook over bedrijven en instanties die jou verder kunnen helpen. Niet alleen voor een baan in de sector zorg en welzijn maar ook in andere sectoren zoals ICT, onderwijs, creatief en techniek.

Stappenplan

Maak een stappenplan

Weet je welke stap je wilt gaan maken? Dan is het belangrijk dat je ontwikkeling en opleiding daarop aansluiten. Je kunt op MaakJeStap een stappenplan maken. Door het invullen van een aantal belangrijke vragen krijg je een beter idee van wat goed bij jou past en welke opleidingen, cursussen en trainingen interessant voor je kunnen zijn. Dan kun je verder met een helder doel en duidelijke, haalbare stappen om dat doel te behalen.

Jouw stap naar zorg en welzijn

Weet je al zeker dat een baan in zorg en welzijn is waarvoor je wilt gaan? Dan is het ook interessant om eens te kijken naar de functies waarnaar op dit moment veel vraag is.

Voor zorg en welzijn zijn dit:

  • gespecialiseerde verpleegkundigen
  • medische praktijkassistenten
  • verzorgenden
  • fysiotherapeuten
  • pedagogisch medewerkers

Of lees ervaringsverhalen van mensen die al vanuit een andere sector de stap naar zorg en welzijn hebben gewaagd en je leest meer over het combineren van leren en werken in een BBL opleiding (beroepsbegeleidende leerweg).

Wil jij ook de stap zetten naar meer plezier en voldoening in je werk? En ben je toe aan een volgende stap in je loopbaan? Lees meer op www.maakjestap.nl.