Als je nog niet precies weet wat je wilt

Er zijn veel websites en initiatieven die jou op weg kunnen helpen. Je vindt ze hieronder. 

Contactpunt zorg en welzijn

Liever persoonlijk contact of advies? Stuur dan een mail naar: contactpunt@utrechtzorg.net of bel naar 030 – 634 08 08 (op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 19.00 uur)

Sterk in je werk logo

Sterk in je werk

Sterk in je werk biedt gratis, onafhankelijke loopbaancoaching voor iedereen met interesse in zorg en welzijn. Samen met een ervaren coach kijk je naar jouw situatie. Waar ben je goed in? Waar liggen je kansen op werk? En wat heb je daar voor nodig?

Kijk op: www.sterkinjewerk.nl of bekijk de coaches die in de regio Utrecht, Amersfoort-Eemland en de Gooi en Vechtstreek werkzaam zijn.

Ik Zorg Shop Logo

Ik Zorg Shop

De Ik Zorg Shop is een fysieke winkel in Zeist waar je welkom bent met al jouw vragen over werken en leren in zorg en welzijn. Ga in gesprek met een coach en werkgever. Samen ontdekken jullie wat er goed bij jou past en welke mogelijkheden er zijn. De Ik Zorg Shop is geopend op woensdag, donderdag en vrijdag van 9 tot 13 uur aan de 1e Hogeweg 4-8 in Zeist.

Kijk op: www.ikzorgshop.nl

Maak Je Stap logo

Maak je stap | Regio Utrecht

Wat vind jij belangrijk? Wat voor werk of beroep past echt bij jou? Wat kan je allemaal met jouw kennis en ervaring? Op MaakJeStap.nl vind je alles om inzicht te krijgen in je mogelijkheden en wat nou echt bij jou past. Zoals inspirerende verhalen en voorbeelden, tests en scans en interessante baansuggesties; met eventueel advies op maat. Meer lezen? Kijk op www.maakjestap.nl.

Ik Zorg

Ik Zorg

Op de website van Ik Zorg lees je de echte verhalen van zorg- en welzijnscollega’s over hun vak. Je kunt je al lezend oriënteren op alle beroepen binnen zorg en welzijn en krijgt een goed beeld van wat ze inhouden. Kijk op: www.ontdekdezorg.nl.

Ook het terugkijken van een webinar is een goede stap om je te oriënteren op de de eerste stappen die je kunt zetten als je in zorg en welzijn wilt werken. Kijk op het YouTube kanaal van de Ontdekdezorg week.

Zorginspirator Logo

Zorginspirator

Zorginspirator is een onafhankelijk platform dat je ondersteunt bij jouw loopbaan in de zorg. Op Zorginspirator worden heel veel zorgfuncties van a tot z beschreven. Je leert wat de functies inhouden, welk salaris je kunt verwachten en welke kennis en vaardigheden worden gevraagd. Daarnaast vind je op Zorginspirator veel opleidingen waarmee je je loopbaan kunt uitstippelen. Kijk op www.zorginspirator.nl.

Logo YouChooz

YouChooz

Deze site is speciaal voor middelbare scholieren. Weten wat je kunt worden met jouw vooropleiding? Bekijk je mogelijkheden & kies je toekomst!

Op de site vind je handige adressen en informatie over de diverse werkvelden in zorg en welzijn, meer dan 400 beroeps- en opleidingsbeschrijvingen met relevante informatie zoals salarisgegevens, benodigde persoonlijke eigenschappen en arbeidsmarktinformatie. Kijk op: www.youchooz.nl.

Zorgstart logo

Zorgstart | Gooi en Vechtstreek

Dit initiatief is speciaal voor inwoners van de Gooi en Vechtstreek. ZorgStart is een platform dat samenwerkt met werkgevers en opleiders uit de regio. Bij ZorgStart kan je terecht voor persoonlijk advies over jouw situatie, met een persoonlijke leerroute naar een (leerwerk)baan in de zorg. Kijk op www.zorgstart.nl.

Baansprong logo

Baansprong | Gooi-Vechtstreek-Almere

Bij BaanSprong kan je je aanmelden voor een opleidingsplaats met zicht op een baan bij een werkgever in de regio Gooi-Vechtstreek-Almere. Die opleiding volg je bij de Regionale Zorgacademie. In 18 maanden word je opgeleid tot gediplomeerd verzorgende. Kijk op www.gva.baansprong.nl.